Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, “Teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürme hedefiyle çalışmalarımıza devam ederken, teknoloji alanındaki bilgi birikimimizle ‘Türkiye’ye Değer’ katmayı sürdürüyoruz. Disleksinin bireylerin öğrenme süreçlerinde yarattığı zorlukların farkındayız ve bu nedenle “Smartex Akıllı Alıştırmalar” uygulamasının geliştirilmesine katkıda bulunduk. 8 Ekim Dünya Disleksi Farkındalık Günü’nde, sporun kapsayıcı gücünden ilham alarak önemli bir projeyle farkındalık oluşturduk. Yürüttüğümüz çalışmaların uluslararası düzeyde takdir görmesi ve ödüllerle taçlandırılmasından memnuniyet duyuyoruz” diye ifade etti.
‘TÜRKİYE’YE DEĞER’
Türkiye’nin dijital dönüşümünde öncü rol üstlenen Türk Telekom, teknoloji birikimini iyilik ve faydaya dönüştürmeyi hedefleyerek değer odaklı girişimlerine devam ediyor. ‘Türkiye’ye Değer’ felsefesiyle, teknolojinin imkanlarını yaşamın her alanında iyileştirmek amacıyla pek çok yenilikçi projeye imza atan Türk Telekom, disleksinin neden olduğu öğrenme güçlüklerini hafifletmek için “Smartex Akıllı Alıştırmalar” uygulamasının geliştirilmesine destek vermiştir. 8 Ekim Dünya Disleksi Farkındalık Günü vesilesiyle hayata geçirilen farkındalık projesi, uluslararası platformlarda da büyük yankı bulmuş ve Türk Telekom’un bu alandaki çalışmaları, IPRA’nın düzenlediği Golden World Awards’ta ‘Sağlık Hizmetleri’ kategorisinde altın ödülle ödüllendirilmiştir.
Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, “Teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürme çabamız sürerken, teknoloji alanındaki birikimimizle ‘Türkiye’ye Değer’ katmaya devam ediyoruz. Disleksinin bireylerin öğrenme süreçlerinde yarattığı zorlukların farkındalığıyla “Smartex Akıllı Alıştırmalar” uygulamasını geliştirmeye destek verdik. 5 Ekim’de Galatasaray ile oynanan basketbol maçında, sporun birleştirici gücünden faydalanarak bu çabalarımızı daha anlamlı kılmak adına dikkat çekici bir proje gerçekleştirdik. Türk Telekom Basketbol Takımı, disleksili bireylerin deneyimlerini ifade eden özel bir fontla hazırlanmış tişörtlerle sahaya çıkıp disleksi konusuna dikkat çekti. Bu çalışmalarımızın uluslararası düzeyde takdir edilmesinden ve ödül almış olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
TÜRK TELEKOM DİSLEKSİ FARKINDALIĞI İÇİN SAHAYA ÇIKTI
Türk Telekom Basketbol Takımı, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 5 Ekim’de Galatasaray ile oynadığı maç öncesinde spor salonunda özel tişörtlerle ısınmaya çıktı. Takım oyuncularının isimleri, sanatçı Daniel Britton tarafından disleksili bireylerin deneyimlerini yansıtmak için özel olarak tasarlanan “Dyslexia” fontuyla tişörtlerine yazıldı. Aynı zamanda, “Türk Telekom Disleksi Farkındalığı İçin Sahada” mesajının yer aldığı pankartla seyircilere selam verdiler. Karakter çizgilerinin %40’ının görünmez olduğu Dyslexia fontu, disleksik bireylerin yaşadığı durumu daha iyi anlamak için diğer izleyicilere empati yapma fırsatı sundu.
TÜRK TELEKOM ÖNCÜ UYGULAMALARIYLA YAŞAMA DEĞER KATIYOR
50 farklı bilişsel çalışma ve 300’den fazla egzersiz ile Türkiye’deki ilk ve tek uygulama olan Smartex, özel gereksinimi olan bireylerin gelişim ve öğrenim ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde tasarlanmış bir eğitim programına sahiptir. Uygulama, özel öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların eğitim ihtiyaçlarını, bireysel öğrenme hızları ve yöntemlerine uygun olarak karşılamalarına imkan tanıyor. Ücretsiz erişim imkanı sunan uygulama, disleksi, disgrafi, diskalkuli, dil konuşma bozukluğu ve dikkat eksikliği alanlarında çeşitli bölümler içeriyor.