1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Beyin Haftası’nda Teknolojiyle Umut Arayışı

Beyin Haftası’nda Teknolojiyle Umut Arayışı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyin Farkındalık Haftası, “Bir Beyin Düşünür, Dünya Değişir” temasıyla başladı. Bu etkinlik, beynin gizemlerini keşfetmek ve beyin stimülasyonu teknolojilerinin sağlık alanındaki rolünü tartışmak için düzenleniyor. Haftanın açılış konferansında, beyin pili teknolojisinin sunduğu avantajlar ve geleceği hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Ayrıntılar haberimizde…

Beyin Farkındalık Haftası kapsamında, beyin stimülasyonu teknolojisinin potansiyel tedavi alanları masaya yatırıldı. Açılış konferansında konuşan Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, derin beyin stimülasyonunun (beyin pili) Parkinson hastalığı, hareket bozuklukları, psikiyatrik hastalıklar ve epilepsi gibi alanlarda etkili bir tedavi yöntemi sunduğunu ve bu teknolojinin gelecekte pek çok hastalık için umut olabileceğini vurguladı.

“Son Yıllarda Bazı Psikiyatrik Hastalıklarda da Tercih Edilmektedir”

Beyin stimülasyonu, ya da halk arasında bilinen adıyla beyin pili, günümüzde çeşitli hastalıkların tedavisinde umut kaynağı olmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, “Derin beyin stimülasyonu özellikle Parkinson hastalığında etkin bir tedavi seçeneği sunuyor. Gelecekte farklı hastalıklara yönelik de umut verici çözümler sağlayacağı düşünülüyor. Parkinson dışında, diğer hareket bozuklukları için de bu tedaviyi sık sık kullanıyoruz. Ayrıca, esansiyel tremor olarak bilinen el titremelerinde ve distoni adı verilen kasılmalarla karakterize olan rahatsızlıklarda da klinik olarak etkili olduğunu gözlemliyoruz. Son yıllarda bazı psikiyatrik rahatsızlıklar için de kullanılmaya başlandı. Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) ve Tourette Sendromu gibi hastalıklarda bu tedavi uygun hastalar için önerilmektedir. Epilepsi tedavisinde de bu teknoloji Avrupa ve ABD’de yaygın olarak tercih edilmektedir. Güncel araştırmalar, derin beyin stimülasyonunun obezite, yeme bozuklukları, bağımlılıklar, Alzheimer ve otizm gibi durumlarda da etkili olabileceğini göstermektedir. Derin beyin stimülasyonu, tıp dünyasında sınırları zorlayan bir teknoloji olarak beyin biliminde yeni bir çağın kapılarını aralamaktadır.” ifadelerini kullandı.

thumbs_b_c_3877b0afbf91c94c4b654ecf64bb6df2

“Alzheimer ve Parkinson Gibi Hastalıkların Görülme Sıklığı da Artıyor”

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, Beyin Farkındalık Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada “Bilim ve teknoloji alanında kaydedilen ilerlemelere rağmen, beynimiz hala büyük ölçüde gizemini koruyan bir organ. Kalp hastalıkları ve kanser gibi problemler konusunda önemli ilerlemeler kaydedilmesine rağmen, yaş ortalamasının artması Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıkların görülme sıklığını artırıyor. Bu bağlamda, son 20-25 yıldır Beyin Farkındalık Haftası etkinlikleri, beyin sağlığı ve hastalıkları konusunda toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenmektedir.” şeklinde belirtti.

thumbs_b_c_7ac57827d68020fb0557c1a8390c634b

“Amacımız Beyin Sağlığını Geliştirici Yöntemleri Duyurmak”

Prof. Dr. Kocabıçak, “Beyin Farkındalık Haftası, Parkinson ve Alzheimer benzeri hastalıkların görülme sıklığındaki artışın yanı sıra, bu hastalıkların tedavisine yönelik ortaya konabilecek çözümlerin tartışılması amacıyla düzenlenmektedir. Burada hedef, beyin farkındalığını artırmak ve beyin sağlığını geliştiren yöntemleri toplumla paylaşmaktır.” diye ekledi.

thumbs_b_c_37e8dd8a4406ecc21537c61c6779068b

Beyin Haftası’nda Teknolojiyle Umut Arayışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gazete Bartın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!