1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. KKTC’nin Dijital Dönüşümünde Fiber Yatırım Hamlesi

KKTC’nin Dijital Dönüşümünde Fiber Yatırım Hamlesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Önal, Türk Telekom‘un teknoloji taşıyıcısı olma sorumluluğuyla pek çok öncü projeye liderlik ettiğini ifade etti. Yüksek hızlı fiber altyapı yatırımlarının, KKTC’nin dijital dönüşümüne katkı sağlama amaçlarını desteklediğini dile getirdi.

“BİR FİBERLEŞME SEFERBERLİĞİDİR”

Yüksek hızlı fiber internet altyapısı ile KKTC’nin dijital omurgasını güçlendirmeye hazırlanan Önal, “Bu proje, KKTC’nin her alanında dijitalleşmesine katkıda bulunacak bir fiberleşme seferberliğidir.” açıklamasında bulundu.

Önal, Türk Telekom’un Türkiye ve bölgedeki dijital dönüşüm çalışmalarına ilişkin, “Dijital çağın imkanlarını tüm coğrafyaya ulaştırmayı hedefliyoruz. Yenilikçi teknolojilere yaptığımız yatırımlarla geleceğin inşasına katkıda bulunuyoruz.” dedi.

Önal, ayrıca, dijitalleşme ve teknolojide dışa bağımlılığı azaltmayı hedeflediklerini, böylece ülke ekonomisine katkı sağlayacak projelere imza attıklarını kaydetti.

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR”

Türk Telekom’un, teknolojiyi geliştiren ve ihraç eden bir ekosistemin merkezinde bulunduğunu aktaran Önal, “Ülkemiz için dijitalleşme konusunda önemli kilometre taşları oluşturmakta ve bölgemizin teknolojik taşıyıcısı olma sorumluluğunu üstleniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fiber ağlarının Türkiyede 482 bin kilometreyi geçtiğini belirten Önal, “Dijital dönüşüm için altyapı gücümüzü 5G ve yeni nesil teknolojilerle güçlendiriyoruz.” dedi. Fiber altyapı ile 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps hız sunulurken, Türkiye genelinde ortalama bağlantı hızının 358 Mbps’i geçtiğini vurguladı.

Önal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni yüksek hızlı fiber internet altyapısıyla buluşturma taahhüdünde bulunduklarını belirtti.

“BÖLGENİN DE DİJİTAL ALTYAPISINI TAŞIYORUZ”

Önal, altyapı güçlerini 5G ve yeni nesil teknolojilere dönüştürmekte stratejik avantaj sağladıklarını ifade ederek, LTE baz istasyonlarının yüzde 54’ünün fiberle bağlı olduğunu belirtti. Bu oranın dünya genelindeki 2030 hedefinin üzerinde olduğunu duyurdu.

Türk Telekom International şirketi, uluslararası ses ve veri altyapı satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütüyor ve 24 ülkeyi kapsayan ağlarıyla veri trafiğinin güvenli ve kesintisiz akmasını sağlıyor. Bu bağlamda Türk Telekom, sadece Türkiye’nin değil, bölgenin dijital altyapısını da taşıyan bir operatör olarak konumlandığını dile getirdi.

Sabit internet imtiyaz yenileme sürecinin son aşamaya geldiğini hatırlatan Önal, “Bu konuda kamuoyu oluşturma niyetimiz yok. Yasal süre içinde müracaatımızı yaptık.” dedi. Ayrıca, Türk Telekom’un tarihi boyunca verdiği misyonun bilinciyle hareket ettiklerini sözlerine ekledi.

Önal, “Türk Telekom’un altyapısı, Türkiye’nin altyapısıdır.” vurgusunu yaptı.

Kaynak: AA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KKTC’nin Dijital Dönüşümünde Fiber Yatırım Hamlesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gazete Bartın ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.